Shadow
 

Over de auteur

 
 
"Vorm kun je niet dwingen, wel sturen, je moet de sportieve vorm net als een appel aan een boom laten rijpen en hem pas plukken als hij op zijn best is."
Bert Vreeswijk (Atletiek- en triatloncoach)
  Bert werkt al 10 jaar proactief bij de Hypo Meeting in het Oostenrijkse G├Âtzis

 

***

Bert Vreeswijk (1950) werd op 16 jarige leeftijd lid van een atletiekvereniging. Hij haalde als junior goede resultaten op de middenafstand, hordenummers en het polsstokhoogspringen. Als senior werd hij tijdens zijn opleiding aan het CIOS te Overveen geïnspireerd door atletiekdocent Wil Westphal en richtte hij zich meer op de tienkamp. Al vrij snel volgde hij, onder leiding van toenmalig meerkampbondscoach Jaap Noordenbos, de centrale training en volgde er met de landenploeg deelname aan een interland.

Curriculum Vitae: Sportdocent met een 40-jarig dienstverband in het onderwijs, atletiekcoach, Sportman van Gorcum 2010 en ex Nederlands recordhouder bij de Masters op de tienkamp en het polsstokhoogspringen. De auteur is bovendien door zijn vele sportactiviteiten en inzet voor de sport gedecoreerd als lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 

   
De auteur met de wereldrecordhouder op de tienkamp, Ashton Eaton ... en met Olympisch zevenkamp kampioene Nafissatou Thiam (2016)